Соціально-виховні ресурси системи пробації у роботі з молоддю.

17.12.2020 р. о 15:00 год. на базі навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи  відбувся черговий навчально-просвітницький семінар для кураторів 3-х курсів усіх навчальних підрозділів університету.

Функції модераторів заняття виконували завідуюча навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи, к. пс. наук, доц. Романкова Л.М. та керівник семінару, методист вищої категорії, к. пс. наук, доц.Юрченко З.В.

Перед слухачами з темою: «Зміст соціально-виховної роботи з молоддю персоналом органів пробації: розвиток, функції, індивідуальний підхід та партнерська взаємодія» виступила заступник начальника філії Державної установи «Центр пробації» в Івано-Франківській області, Марія Бойда. Вона висвітлила зміст соціально-виховної роботи з молоддю персоналом органів пробації за такими тематичними модулями:

  1. Розвиток пробації в Україні.
  2. Функції пробації. Переваги пробації для держави, для особи, яка вчинила правопорушення та для суспільства.
  3. Індивідуальний підхід до соціально-виховної роботи із суб’єктами пробації.
  4. Залучення до співробітництва партнерських організацій та волонтерів пробації.

Виступ ілюструвався підготовленими доповідачем презентаційними матеріалами.

Лілія Романкова виступила перед слухачами з темою «Про стан захворюваності на коронавірус серед працівників університету та студентів».

Зоя Юрченко презентувала чергову методичну розробку “Масковий режим: п’ять хибних міфів”, яку можна використовувати у підрозділах кураторами академгруп для забезпечення морально-етичного напряму виховної роботи зі студентами.

Рекомендовано оптимізувати використання методичного, інформаційно-просвітницького доробку лабораторії, який регулярно поповнюється новинками та презентується у рубриці “На допомогу кураторам” на сайті лабораторії https://vvppr.pnu.edu.ua