Звіт навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи про організацію та проведення заходів з проблеми «Правова просвіта молоді»

На виконання розпорядження ректора № 186-р від 09.11.2020 р. «Про проведення навчальних семінарів зі студентами других курсів», працівники навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи розробляли організаційні алгоритми та методично-змістовий формат підготовки та проведення циклу просвітницько-інформаційних семінарів на тему «Правова просвіта молоді». Заняття проводились в онлайн-форматі.

1.Проведення онлайн-семінарів для студентів 2-х курсів здійснювалося згідно такої тематики:

1.1. Студент як пасажир/власник транспортного засобу: права і обов’язки.

1.2. Права та обов’язки студента.

1.3. Студент як споживач товарів торгівельної мережі та клієнт закладів харчування: правовий моніторинг.

1.4. Студент як військовозобов’язаний громадянин України: правовий ракурс.

Кожну тему доповнював інформаційний блок, презентований завідувачем лабораторії Л. М. Романковою з питань булінгу, насильства, алгоритму розв’язання конфліктних ситуацій і протидії всім формам дискримінації в умовах вищої школи.

  1. Сформовано ініціативну групу у такому складі:
Співробітники лабораторії
№ з/п Прізвище, ім’я та по-батькові Посада Рівень участі
1. Романкова Лілія Миколаївна завідувач навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи, кандидат психологічних наук, доцент Розробка проєкту наказу, методично-змістового формату та організаційного алгоритму заходів, участь у проведенні навчальних семінарів, контроль за виконанням заходів, модератор заходів
2. Юрченко Зоя Володимирівна методист вищої категорії, кандидат психологічних наук, доцент Розробка змістового контенту, участь у проведенні занять; інформаційний супровід проведених занять на сайті (тексти за рубриками «Анонси» та «Події»), модератор заходів
3. Дворська Марія Степанівна фахівець навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи Узгодження графіку проведення і технічне забезпечення онлайн-занять з контингентом 2-го курсу кожного з підрозділів, змістове оновлення контенту акцій, модератор заходів
4. Петрошенко Сергій Іванович провідний фахівець навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи Забезпечення інформаційного супроводу проведених занять на сайті (тексти за рубриками «Анонси» та «Події»)
Керівництво та випускники-магістранти Навчально-наукового Юридичного інституту
1. Прізвище, ім’я та по-батькові Посада Рівень участі
2. Микитин Юрій Іванович заступник з виховної роботи директора Навчально-наукового юридичного інституту Добір випускників-магістрантів для виконання просвітницько-виховних функцій правової спрямованості; розробка змістового відеоконтенту.
3. Яшан Вікторія магістрантка, волонтерка лабораторії Розробка відеоконтенту презентації та його вербального роз’яснення; участь у проведенні занять за темою «Студент як пасажир/власник транспортного засобу: права та обов’язки»
4. Танюк Ірина магістрантка, волонтерка лабораторії Розробка відеоконтенту презентації та його вербального роз’яснення; участь у проведенні занять за темою «Студент як споживач продукції торговельної мережі та закладів харчування: правовий моніторинг»
5. Писарчук Олексій магістрант, волонтер лабораторії Розробка відеоконтенту презентації та його вербального роз’яснення; участь у проведенні занять за темами: «Права і обов’язки студента», «Студент як військовозобов’язаний громадянин України: правовий ракурс»
Співробітники правоохоронних органів
1. Бойда Марія Денисівна заступник начальника філії ДУ «Центр пробації» в Івано-Франківській області, підполковник у відставці Проведення занять з кураторами 1-3-х курсів і забезпечення їх відео контентом презентації
  1. Підготовлено відеоконтент презентації для методичного забезпечення проведення просвітницько-виховних занять семінарів для студентів 2-х курсів згідно визначеної тематики (Див.: пункт 1 даного звіту).
  2. Проведено методичні інструктажі для магістрантів-волонтерів Навчально-наукового Юридичного інституту щодо особливостей проведення онлайн-семінарів для студентів у підрозділах університету.
  3. Кураторів академгруп 2-3 курсів ознайомлено із підсумками моніторингу проведення циклу просвітницько-виховних семінарів правопрофілактичної спрямованості «Правова просвіта молоді».
  4. Проведено 3 заняття навчально-методичного семінару кураторів 1-3 курсів та нараду-семінар із заступниками з виховної роботи усіх структурних підрозділів за проблемою функціонування системи пробації в Україні (Див.: додаток 1).
  5. Проведено просвітницько-виховні семінари для студентів 2-х курсів усіх структурних підрозділів університету (Див. додаток 2).

Загалом у підрозділах університету упродовж листопада-грудня 2020 року навчально-виробничою лабораторією проведено 19 семінарів, цільова аудиторія становила 587 студентів, які навчаються у 102 академічних групах.