Особливості комунікації цивільного населення з військовими під час війни

27 лютого 2024 р. на базі навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи відбулося чергове заняття з циклу інформаційно-просвітницьких акцій національно-патріотичної спрямованості для студентів усіх навчальних структурних підрозділів університету. Заходи проводяться на виконання розпорядження ректора №33-р від 16 лютого 2024 р. та у рамках реалізації Комплексно-цільової програми національно-патріотичного виховання студентів у діяльності університету, затвердженої Вченою радою університету 27 вересня 2023 р.

Заняття проводилося працівниками лабораторії для студентів Навчально-наукового інституту мистецтв в оффлайн форматі. На зустріч зі студентами було запрошено Богдана Рожелюка – військового ветерана, офіцера ЗСУ. В межах теми «Особливості комунікації з військовослужбовцями» обговорювались такі питання:

  1. Особливості спілкування з ветеранами війни у родинному колі, за місцем роботи, навчання тощо.
  2. Психологічна підготовка військових до виконання бойових задач в екстремальних обставинах війни.
  3. Навчання цивільного населення (домедичне, військове, безпекове) як обов’язкова запорука адаптації та мобілізації за умов війни.
  4. Психологічна реабілітація військових ветеранів як умова повернення до повноцінного життя.

Про інтерес аудиторії до отриманої інформації свідчила велика кількість питань від слухачів до ветерана. Цікавило, як готувати себе до ефективної взаємодії з військовослужбовцями, а також те, що потрібно для успішної адаптації новобранця у війську, які є особливості адаптації військових ветеранів до мирного життя тощо.

У зустрічі брали участь студенти, куратори груп, заступник з виховної роботи – загалом 45 осіб.