Євроінтеграційний процес у сфері функціонування внутрішнього права в Україні

20 квітня на базі навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи відбулося заняття навчально-методичного семінару для кураторів 1-2 курсів з долученням заступників з виховної роботи, аспірантів, магістрантів усіх навчальних структурних підрозділів університету.

Функції модераторів заходу виконували:

  • Завідувачка навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи, кандидат психологічних наук, доцент Романкова Л.М.
  • Керівник семінару, методистка вищої категорії, кандидат психологічних наук, доцент Юрченко З.В.
  • Провідний фахівець Петрошенко С. І.

Формат проведення: онлайн, платформа – Google meet.

Слухачам семінару були запропоновані для роздумів та врахування в роботі із студентами академічних груп такі питання:

  1. Стан імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у внутрішнє право нашої держави.

Доповідає: кандидат юридичних наук, доцент кафедри конституційного, міжнародного та адміністративного права Навчально-наукового Юридичного інституту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Бурлак О.В.

  1. Щодо виконання наказів ректора № 210 «Про стан травматизму серед здобувачів освіти та працівників університету та дотримання правил безпеки під час освітнього процесу», № 211 «Про оголошення Тижня охорони праці та проведення Всесвітнього дня охорони праці» від 10.04.2023р.

Доповідає: завідувач навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи, кандидат психологічних наук, доц. Романкова Л.М.

  1. Кризова консультація на тему «Фактори посилення нашої тривожності: знати та нейтралізувати».

Доповідає: методист вищої категорії, керівник навчально-методичного семінару для кураторів академічних груп університету, кандидат психологічних наук, доц. Юрченко З.В.

Оксана Бурлак здійснила у своєму виступі аналіз різновекторної діяльності України з імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у внутрішнє право нашої держави, а саме:

– Що означає отримання Україною у 2022 р. статусу кандидата до членства в ЄС;

– Які вимоги необхідно виконати на шляху впровадження європейських стандартів на основі імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у внутрішнє право нашої держави;

– Спрямування до відповідності європейським правознавчим критеріям;

– Сутність рекомендацій Україні щодо реформування певних сфер законодавчо-правознавчої системи (зокрема, Копенгагенські критерії, запити та оцінка Єврокомісією досягнень і перспектив України тощо);

– Основні «домашні» завдання, які має виконати Україна (судова реформа, реформа Конституційного суду, антикорупційна програма, комплексний стратегічний план реформування системи органів правопорядку, фінансова сфера, антиолігархічне та антикорупційне законодавство, права людини, оподаткування, перевірка і контроль правників на доброчесність – загалом 7 блоків реформ).

Лілія Романкова ознайомила присутніх зі станом виконання працівниками навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи вимог наказів ректора № 210 «Про стан травматизму серед здобувачів освіти та працівників університету та дотримання правил безпеки під час освітнього процесу» та № 211 «Про оголошення Тижня охорони праці та проведення Всесвітнього дня охорони праці» від 10.04.2023 р. Кожний підрозділ в особі заступника з виховної роботи для врахування та використання напрацювань лабораторії отримає докладну інформацію за посиланням:  [https://vvppr.pnu.edu.ua/category/звіти-навчально-виробничої-лаборато/; https://vvppr.pnu.edu.ua/category/на-допомогу-студентам/; https://vvppr.pnu.edu.ua/category/на-допомогу-кураторам/].

Зоя Юрченко надала присутнім поради з позиції кризового консультанта за темою: «Фактори посилення нашої тривожності: знати та нейтралізувати». З повним змістом консультації можна ознайомитися у рубриці «Кризове психологічне консультування» на сайті лабораторії: [https://vvppr.pnu.edu.ua/category/zabezpechennia-psykholoho-pedahohichnoh/].

У заході з метою оволодіння та удосконалення навичок популяризації правничого контенту взяли участь волонтери лабораторії – студенти-магістранти Навчально-наукового Юридичного інституту.

Присутні – 55 осіб – висловили подяку за отримання актуального та корисного контенту.