Студент як пасажир у сфері транспортного сполучення: правовий вимір.

24 грудня 2021 року на базі навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи проведено просвітницько-інформаційне онлайн-заняття на тему «Студент як пасажир/власник транспортного засобу: права і обов’язки» для студентів 2-ого курсу фізико-технічного факультету.

Функції модераторів заняття виконували працівники лабораторії – завідуюча лабораторії, доц. Лілія Романкова, методист вищої категорії, керівник семінару, доц. Зоя Юрченко та провідний фахівець Сергій Петрошенко спільно із магістрантом Навчально-наукового юридичного інституту Остапом Шишко.

Зокрема, Остап Шишко розкрив законодавче регулювання проїзду в автобусі, який найчастіше здійснюють наші студенти. Студенти також ознайомились із особливостями пасажирських перевезень у потязі та літаках. Особлива правова відповідальність виникає згідно законодавства для власників транспортних засобів, в т.ч. у студентів, навіть, якщо йдеться про використання велосипеду.

Зважаючи на актуальність та недостатню обізнаність наших студентів з питань правової регламентації маскового режиму у транспортних засобах на час карантину, було зроблено акцент на цьому питанні, а також були надані роз’яснення щодо правил розміщення пасажирів всередині транспортних засобів за теперішніх умов.

У завершальній частині онлайн-зустрічі із другокурсниками доповідачі відповіли на питання, які хвилюють студентів щодо прослуханих інформаційних блоків.