Нарада заступників деканів з виховної роботи

25.02.2021 р. на базі навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи відбулася нарада співробітників лабораторії із заступниками з виховної роботи усіх структурних підрозділів університету на тему: “Взаємодія лабораторії із очільниками виховної діяльності підрозділів університету: оновлення і корекція онлайн-комунікації“.

Функції модераторів наради виконували завідувач лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи, доц. Лілія Романкова та методист вищої категорії, керівник навчально-методичного семінару кураторів, доц. Зоя Юрченко.

Предметом обговорення із очільниками виховного напряму діяльності науково-педагогічних працівників у підрозділах стали такі питання:

1.Потенційні можливості використання надбань психодіагностичних досліджень лабораторії у підрозділах університету для забезпечення ефективності взаємодії кураторів зі студентами (аналітичний зріз за підсумками конструктивного діалогу, який відбувся на заняттях семінару кураторів 1-3-х курсів, проведених лабораторією 04.02, 11.02, 18.02.21р.).

  1. Особливості та проблеми функціонування гуртожитків, вивчення причин та з’ясування доцільності проживання в них студентів за умов карантину (аналітичний зріз за підсумками вивчення підстав перебування студентів у гуртожитках у ситуації COVID-ризиків).
  2. Про проведення циклу просвітницько-інформаційних семінарів для студентів 3-х курсів усіх структурних підрозділів «Практична психологія – на допомогу студентам університету» в березні 2021 р.
  3. Про проведення тематичних занять семінару кураторів в березні 2021р. «Практична психологія – на допомогу куратору-викладачу».

Л.Романкова аргументувала необхідність популяризації серед студентів, науково-педагогічних працівників надбань та можливостей навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи як для оптимізації навчально-виховного процесу загалом, так і для задоволення індивідуальних запитів наших вихованців і педагогів у площині прикладної психології.

Заступник декана з виховної роботи факультету математики та інформатики доц. Л. П. Костишин висловила вдячність співробітникам лабораторії за ґрунтовну допомогу у підготовці та у проведенні акредитації 8-ми освітніх програм їхнього підрозділу. Аналогічна оцінка взаємодії лабораторії з підрозділами була також зафіксована у меседжах інших учасників наради.

В нараді приймали участь 10 заступників деканів з виховної роботи.