Проблема вакцинації за умов нової коронавірусної пандемічної реальності.

15.10.2020 року на базі навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи відбулося онлайн-заняття просвітницько-інформаційного семінару для кураторів 2-х курсів усіх структурних підрозділів університету.

Модераторами заняття були завідуюча навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи, к. пс. наук, доц. Романкова Л.М. та керівник семінару, методист вищої категорії, к. пс. наук, доц.Юрченко З.В.

Учасникам навчально-просвітницького семінару будуть запропоновані на розгляд наступні питання:

  1. Вакцинація в Україні та за кордоном: стан і досвід проведення.

Доповідає: доц. Юрченко З.В.

  1. Про стан захворюваності на коронавірус серед працівників університету та студентів.

Доповідає: доц. Романкова Л.М.

  1. Організація протиепідемічних заходів у підрозділах університету: уроки та рекомендації.

Доповідає: доц. Романкова Л.М.

  1. Презентація методичної розробки – бліц-інформації для студентів «Масковий режим: п’ять хибних міфів».

Доповідає: доц. Юрченко З.В.

Кожен виступ доповнювала презентація, розроблена працівниками навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи, яку куратори зможуть використати для формування академічної комунікації зі студентами в онлайн-форматі.

Лілія Романкова підкреслила, що наразі університет і лабораторія як його структурний підрозділ розробляють та апробовують підходи, які мають забезпечити мінімізацію ризику зараження коронавірусом викладачів і студентів у поєднанні з повноцінним рівнем якості надання освітніх послуг.

Керівник семінару, методист вищої категорії Зоя Юрченко запропонувала до уваги слухачів чергову методичну розробку “Масковий режим: п’ять хибних міфів”, яку можна використовувати у позанавчальній комунікації зі студентським активом і студентами академічної групи загалом; ще раз рекомендовано використовувати напрацювання лабораторії, які постійно доповнюються новими методичними розробками у рубриці “На допомогу кураторам” на сайті лабораторії. Академічним наставникам рекомендовано також використовувати у просвітницькій діяльності зі студентами змонтованого працівниками кінофільму «COVID-19: ризики і захист».

Презентаційні матеріали заняття можуть бути використані для методичного моделювання годин академнаставника зі студентами.