Торгівля людьми – сучасне рабство: цикл семінарів

Відповідно до наказу ректора «Про проведення навчальних семінарів зі студентами других курсів» від 24 вересня 2018 р. № 104-р, відділ виховної та психолого-педагогічної роботи розробив та провів  низку навчально-виховних семінарів просвітницького характеру на тему «Торгівля людьми – сучасне рабство».

Працівники відділу виховної та психолого-педагогічної роботи університету забезпечили методичну основу для здійснення просвітницьких акцій з проблем торгівлі людьми в академічних групах усіх підрозділів університету із залученням до цієї діяльності студентів-практикантів IV курсу спеціальності «Психологія» (Філософський факультет). Зокрема, студенти переглянули навчальний кінофільм, опрацювали рекомендовану літературу, інформаційний блок з Інтернету, зустрілись із директором благодійного фонду «Карітас Україна» УГКЦ Козакевич Н.Д., ознайомились із доробком доцентів Романкової Л.М. та Юрченко З.В. в межах міжнародного (Україна – Франція) соціального проекту УГКЦ «Попередження торгівлі жінками», з діяльністю організації «Ла страда Україна», з методикою проведення семінарських занять, отримали відповідні інструктажі та консультації, взаємовідвідували проведені заняття та обмінювались враженнями і дружніми порадами.

Щотижня завідувач відділу виховної та психолого-педагогічної роботи Романкова Л.М. здійснювала моніторинг якості проведених акцій, а методисти відділу Блашків І.Я. і Мацько Р.М. виконували функції доброзичливих медіаторів опанування студентами волонтерських навичок в актуальній для України проблемі.

Загалом у підрозділах університету упродовж вересня-жовтня 2018 р. відділом було проведено 13 семінарів для 677 студентів усіх підрозділів університету з використанням мультимедійного забезпечення. Адміністрація факультетів, інститутів, студентська громада з інтересом сприймали інформацію про існуючі ризики та засоби запобігання можливості стати жертвою тієї чи іншої форми торгівлі людьми.

На сайті університету розміщено інформаційно-ілюстративну презентацію для додаткового ознайомлення студентів та кураторів нашого університету із законодавчою базою, факторами, формами поширення торгівлі людьми, порадами досвідчених фахівців та пам’ятками особистої безпеки.