Корпоративна культура вищого навчального закладу: цикл семінарів

Відомо, що ефективність діяльності будь-якої організації напряму залежить від рівня корпоративної культури її колективу. Тому, на виконання наказу ректора «Про проведення навчальних семінарів зі студентами перших курсів» від 03 вересня 2018 р. № 03-11, працівники відділу виховної та психолого-педагогічної роботи в межах морального виховання розробили методично-змістовий формат просвітницької діяльності в академічних групах підрозділів університету – цикл семінарів на тему «Корпоративна культура вищого навчального закладу».

Проведення навчально-виховних семінарів здійснювалось працівниками відділу з використанням ресурсу студентів-практикантів 4–го курсу спеціальності «Психологія», які навчаються на філософському факультеті.

Для забезпечення належного рівня проведення семінарів працівники відділу здійснили ретельну попередню підготовку студентів: ознайомлення з контентом теми на рівні бібліотеки, Інтернету, ЗМІ, засобами вільного оволодіння лектором інформацією, яку потрібно донести до слухачів, з методикою проведення занять; із здійсненням аналізу упущень, прогалин, виявлених під час апробації занять, проведення «круглих столів» з обміну набутим досвідом,враженнями від аудиторії, інструктажів та консультацій, а також опрацювання доробку зарубіжної практики аналогічної діяльності у ВНЗ. Загальне організаційно-креативне спрямування підготовки та проведення занять здійснювала завідувач відділом виховної та психолого-педагогічної роботи.

Загалом у підрозділах університету протягом вересня-жовтня 2018 р. відділом виховної та психолого-педагогічної роботи проведено 13 семінарів, якими було охоплено 957 студентів, 68 академічних груп. Більшість студентів-слухачів схвально схвально оцінили виступи їхніх однолітків-практикантів, тому відділ виховної та психолого-педагогічної роботи планує і надалі просвітницьку діяльність з метою підвищення корпоративної культури у нашому університеті.

На сайті університету розміщено презентацію, де конкретизовано основний зміст, вміщено фото колаж та хронологію проведеного студентами-практикантами циклу тематичних семінарів.