Зустрічі військових ветеранів зі студентами: далі буде

21 березня 2024 року відбулося завершення циклу просвітницько-інформаційних акцій національно-патріотичної спрямованості для студентів загальноуніверситетського рівня. Зустрічі зі студентами розпочались 19 лютого 2024 р. відповідно до розпорядження ректора № 33-р «Про проведення просвітницько-інформаційних семінарів зі студентами третіх курсів» від 16.02.2024 р. за узагальненою темою «Українська державність у протистоянні військової агресії рф».

Акції проводилися в рамках реалізації Комплексно-цільової програми національно-патріотичного виховання студентів у діяльності університету.

Цілі та завдання, визначені розробниками у програмі, й надалі залишаються стрижневими для виховників університету.

 Заходи забезпечувала ініціативна група з 8  осіб: працівники навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи; лектори: Рожелюк Б.Р. – військовий ветеран, офіцер ЗСУ та Мартинов В.Є. – військовий ветеран, позаштатний радник голови Івано-Франківської ОВА, помічник депутата облради.; Чаплинська Н.М., – депутатка Івано-Франківської обласної ради,  голова постійної комісії обласної ради з питань захисту прав учасників і ветеранів АТО/ООС, російсько-української війни та їх сімей двох скликань поспіль; психолог, психотерапевт; директорка БО «Благодійний фонд ІНТЕГРО», а також Паска Б.В. – кандидат історичних наук, асистент кафедри історії України і методики викладання історії, науковий співробітник науково-дослідного інституту етнології та археології Карпат.

Акціями було охоплено усі 15 навчальних структурних підрозділів університету, цільова аудиторія складалась з 636 осіб (більш докладно про зміст кожної акції – на сайті лабораторії за покликанням: https://vvppr.pnu.edu.ua/на-допомогу-кураторам/).

Виховникам навчальних підрозділів запропоновано продовжити практику зустрічей з Героями на рівні факультетів, інститутів, академічних груп згідно планів виховної роботи.