Поінформованість як гарантія безпеки держави та мобілізації її громадян: діалог студентів з ветераном

22 лютого 2024 року на базі навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи відбувся черговий захід в межах циклу просвітницько-інформаційних акцій національно-патріотичної спрямованості.

Так, студенти факультету фізичного виховання та спорту і новоствореного факультету управління зустрілися з Віталієм Мартиновим (псевдо «Віктор Тихенький») – ветераном Добровольчого Українського Корпусу, керівником Всеукраїнського ГО «Добровольчий Український Корпус», позаштатним радником голови Івано-Франківської ОВА Світлани Онищук з питань учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, добровольців в зоні проведення АТО/ООС, учасником бойових дій з 2014 р., помічником депутата облради.

Віталій Мартинов, як військовий ветеран та активний громадський діяч, використовуючи досвід військового життя, спрямував виступ за темою «Запеклі хроніки війни: тяжкі уроки та відвертий діалог бійців зі студентською молоддю». Так, зміст викладу ветерана складався із наступних інформаційних блоків:

  • особливості спілкування з військовими, які повертаються з фронту: через поранення, у відпустки, як звільнені із ЗСУ після набуття інвалідності;
  • зміни у поведінці військовослужбовців через отримання психофізичних травм тощо;
  • особистий бойовий шлях з 2014 року та важкі уроки, висновки які варто врахувати для належного протистояння агресії рф;
  • діяльність у складі громадських організацій як чинник зміцнення єдності фронту і тилу та підтримки ветеранів, військовослужбовців та їхніх сімей;
  • потреби покращення озброєння та спорядження ЗСУ у динаміці розв’язання;
  • необхідність військової, домедичної підготовки, психологічної просвіти молоді та цивільного населення загалом;
  • здобутки співпраці ветеранів-активістів з ОВА та кафедрою психіатрії, наркології та медичної психології Івано-Франківського національного медичного університету.

Потреба у таких зустрічах була підтверджена питаннями та висловленою вдячністю до військового ветерана ЗСУ від студентської аудиторії і побажаннями щодо подальших аналогічних зустрічей.

Цикл національно-патріотичних заходів триває та передбачає долучення усіх навчальних структурних  підрозділів університету.

Більш розлого – див.: інформаційний моніторинг на сайті лабораторії (НВЛВППР) за покликанням https://vvppr.pnu.edu.ua/category/навчально-виховні-семінари-для-студе/