Чи вміємо ми спілкуватись?

01.10.2021 року на базі навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи за посиланням https://meet.google.com/jbr-vypy-sxj було проведено профорієнтаційний захід зі школярами міста на тему: «Вербальне та невербальне спілкування».

Модератор: Завідувачка навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи, доцент Л.М. Романкова.

Лектор – Дубницька Юлія Василівна,  студентка 4-го курсу Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника факультету психології, спеціальність: «Психологія», – детально розкрила тему заняття, використовуючи елементи діалогу та мультимедійні засоби.

Проведення заняття передбачало висвітлення таких векторів теми:

  • співвідношення понять «вербальне спілкування» та «невербальне спілкування»;
  • класифікація елементів та форм вербального та невербального спілкування та їх характеристика;
  • етнопсихологічні особливості невербального спілкування;
  • Поради щодо ефективного сприйняття невербальної інформації.

Після демонстрації мультимедійної презентації учні разом з ведучою заняття під керівництвом провідного фахівця лабораторії Петрошенко С.І. провели аналіз результатів за методиками Г. Айзенка та К. Юнга щодо власного темпераменту.

На завершення учні поділилися думками щодо того, як вони використовуватимуть отримані знання у своєму повсякденному житті, а також отримали домашнє завдання:  опрацювання протягом тижня психологічних методик “Який я у спілкуванні” та “КОС” з метою проаналізувати власний рівень розвитку комунікативних навичок та здібностей.