Які вони, порядні люди? Або як визначити приналежність людини до категорії порядних?

Кожен із нас бажає, аби його оточували виключно порядні люди. Але як навчитися виявляти приналежність іншої людини до категорії порядних? Насправді є перелік надійних способів, які допоможуть вам переконатись, що перед вами порядна людина. І водночас можна скористатися нагодою щодо перевірки наявності якостей порядності у себе, коханого (або коханої).

            А відтак, пропонуємо вам ознайомитися із основними показниками поведінки, які проявляються у порядних людей. Якщо вони притаманні вам, вашим друзям або рідним – наші вітання.

Отже, 10 ознак, основних показників насправді порядної людини такі:

  1. Беруть відповідальність за власні вчинки.

            Незважаючи на можливі несприятливі наслідки, обставини порядні люди завжди відповідають за власні слова і вчинки через притаманну їм чесність.

  1. Здатні поставити потреби, благо інших людей попереду власних.

            Благородство у таких людей переважає індивідуалізм. І вчиняють шляхетно вони не через пошук визнання і вдячності. Таким людям просто життєво важливо вчиняти саме так.

  1. Здатні прийти на допомогу.

            Такі люди – активні учасники волонтерського руху, прагнуть допомогти тим, кому пощастило менше.

  1. Думають про інших людей добре.

            Не квапляться з негативними висновками про інших, дають їм шанс на пояснення, право на помилку, поважають позицію іншого, уникають необґрунтованих звинувачень та «вироків».

  1. Прагнуть бути чесними.

            Максимально уникають брехні у думках, вчинках і відносинах.

  1. Виявляють вдячність.

            Живуть з установкою на повагу інших незалежно від посади і статусу, поводяться з людьми у ввічливо, з позиції вдячності за їхню підтримку.

  1. Вони скромні.

            Вони пишаються власними досягненнями, впевнені у власних силах, проте не зверхні.

  1. Працюють над власними помилками і визнають їх.

            Не бачать проблеми у визнанні власних помилок і готові вибачитися, якщо винні.

  1. Вони надійні.

            Порядні люди дотримуються даного слова і виконують взяті зобов’язання. Саме про таких кажуть: «З ним можна піти у розвідку…». Надійність – складова прагнення для них бути ліпше, аніж є. Тому на них завжди і без сумніву можна покластися.

  1. Завжди налаштовані доброзичливо.

            Порядні люди – це передусім добрі люди. Вони не лестять, “маючи камінь за пазухою”. Порядні люди знають, що справжня сила – у доброті і дотримуються цього принципу упродовж усього життя.

            Пам’ятайте, що порядні люди у дотриманні вищезгаданих основних ознак поведінки не очікують нагород і визнання. Інакше поводитись вони вважають для себе неможливим.