Формування відповідального ставлення до здоров’я у студентської молоді

19 лютого 2020 року модератори Лілія Романкова та Зоя Юрченко провели просвітницько-виховний семінар для студентів 1 курсу спеціальностей “Туризм”, “Готельно-ресторанна справа”, “Біологія”,“Географія”, “Лабораторна діагностика”, “Хімія. СО”,  “Лісове господарство”, “Екологія” які навчаються на факультеті туризму та факультеті природничих наук.

Зі вступним словом щодо актуальності обговорюваної теми семінару: “Формування відповідального ставлення до здоров’я у студентської молоді” до студентів-першокурсників звернулась Зоя Юрченко. Також вона додатково ознайомила студентів з можливостями лабораторії навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи у забезпеченні їхніх запитів, проведенні заходів, діагностичної діяльності, наданні консультацій, тощо.

Тему заняття докладно презентувала у своїй лекції з елементами діалогу з аудиторією та переконливим мультимедійним супроводом, Марія Аравіцька – кандидат медичних наук, доцент кафедри фізичної реабілітації та ерготерапії ДВНЗ “Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника”.

Лектор звернула увагу на зростання в сучасних умовах особистої відповідальності кожного за власне здоров’я і про важливість готовності першокурсників до цього, адже більшість з них вперше відокремилися від батьків і вчаться самостійно організовувати власне життя.

Було здійснено роз’яснення про такі чинники здоров’я (хвороб): здорове харчування, регулярні медобстеження, індекс маси тіла і ожиріння, рухова активність, екологія, спадковість, психосоматика, гігієна тіла.

Особливо переконливо презентувалась інформація про шкідливість вживання алкоголю, наркотиків, тютюнопаління та згубні традиції, які наявні у молодіжній субкультурі щодо шкідливих звичок.

На завершення лектор відповіла на питання аудиторії.