Стартував семінар просвітницько-правової спрямованості

11 листопада 2019 року модератори відділу виховної та психолого-педагогічної роботи із старшокурсниками навчально-наукового Юридичного інституту, волонтерами юридичної клініки Олексієм Писарчуком, Юрієм Угриновським, Юліаною Костан і Вікторією Яшан розпочали проведення циклу просвітницько-виховних семінарів для студентів у підрозділах університету.

Тематична палітра циклу передбачає такі 4 теми: «Студентське життя: правовий моніторинг», «Правова просвіта студентів: законодавче регулювання шлюбних стосунків», «Правова просвіта студентів: профілактика насильства у сім’ї», «Правова просвіта студентів: захист прав споживачів».

Так, перше заняття відбулося 11 листопада 2019 року на базі факультету іноземних мов для студентів третього курсу за темою «Студентське життя: правовий моніторинг», модераторами якого були методисти відділу Ірина Ониськів, Сергій Лобанов та Романа Мацько.

Зміст заняття передбачав висвітлення інформаційно-змістового контенту теми за такими векторами: загальна характеристика правового поля ЗВО, права і обов’язки студентів, правила студентського співжиття у гуртожитках, правові засади взаємин з викладачами, законодавче підгрунтя надання освітніх послуг ЗВО тощо.

Виступи групи співдоповідачів ілюструвалися відеосюжетами, презентацією, статистичними даними, прикладами із реального студентського життя, що підсилювало налаштування аудиторії до сприйняття теми. Студенти отримали рекомендації та відповіді на наболілі питання.

Цикл занять і надалі триватиме у підрозділах університету упродовж найближчих 2-х тижнів. Характерно, що популяризація правничої, превентивної тематики здійснюється серед студентів у контексті пролонгованої системної та послідовної діяльності відділу виховної та психолого-педагогічної роботи з питань попередження правопорушень забезпечення дотримання законодавства, безпеки життєдіяльності студентів та викладачів в освітньому просторі ЗВО.