Гуманісти у протидії агресії

08 листопада 2019 року модератори відділу виховної та психолого-педагогічної роботи методисти відділу Ірина Ониськів та Романа Мацько провели для студентів 2 курсу філософського факультету просвітницько-виховний семінар за темою «Агресія як епідемія сучасного світу».

До проведення занять була задіяна волонтер відділу студентка філософського факультету спеціальності «Психологія» Марія Дворська.

Зміст заняття передбачав висвітлення інформаційно-змістового контенту за такими векторами теми: тлумачення агресії як соціально-психологічного феномену; різновиди агресивної поведінки; наслідки поширення агресії у суспільстві на макро- та мікрорівнях; сім’я як провідне середовище формування патернів (моделей) агресивної поведінки у підростаючої особистості; шкільний булінг; особливості та профілактика булінгу, насильства й агресії у ЗВО, поради з опанування агресії на рівні особи, тощо.

Виступи доповідачів ілюструвалися відеосюжетами, слайдами, статистичними даними, забезпечували активне включення, мотивацію аудиторії до сприйняття теми. Студенти отримали конкретні рекомендації та пам’ятку про якості особистості, які допомагають уникнути агресії й покращують взаємини і про якості, що ускладнюють життя і провокують конфлікти на агресивному ґрунті.

Студенти спілкувалися із виступаючими у форматі діалогу, вони поділилися власним сумним досвідом контакту із особами з агресивною установкою поведінки як у студентському колективі, так і в особистому житті, у громадських місцях тощо. А відтак тема заняття не залишила байдужими нікого із присутніх.