Волонтерство як показник громадянської активності студентської молоді

15 листопада 2018 р. на базі відділу виховної та психолого-педагогічної роботи відбувся навчально-методичний семінар для кураторів 3-х курсів усіх структурних підрозділів університету. В організації і проведенні семінарського заняття брали участь усі працівники відділу.

Так, зі вступним словом до присутніх звернулися зав. відділу виховної та психолого-педагогічної роботи  доц. Лілія Романкова та  керівник семінару доц. Зоя Юрченко, які стисло охарактеризували етапи становлення волонтерської діяльності та її значення для формування активної життєвої позиції особистості майбутнього фахівця.

Психолог, психотерапевт, депутат Івано-Франківської обласної ради, тренер-експерт програми розвитку ООН (ПРО ООН) з протидії насильству в сім’ї та торгівлі людьми Наталія Чаплинська висвітлила основні види і напрями волонтерської діяльності та досвід міжнародної співпраці волонтерів області. Зокрема, йшлося про проекти «Дитячо-юнацька студія енергетиків», «Центр допомоги «Людина», «Доступний світ для людей з особливими потребами», «Благодійний фонд Інтегро», «Спільно подолаємо травми війни». Виступ було ілюстровано мультимедійною презентацією.

Начальник штабу цивільного захисту ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» Микола Сакадел розповів про загрози виникнення надзвичайних ситуацій в області та ефективні моделі поведінки працівників і студентів університету у разі необхідності.

Присутніми була опрацьована пам’ятка «Алгоритм дій при виникненні надзвичайних ситуацій», підготовлена Миколою Сакаделом та працівниками відділу. Заняття відбувалося із елементами дискусії, в якій активну участь брали не лише куратори, але й представники студентської громади – сенату університету.