Забезпечення обізнаності з основ домедичної допомоги – на запит освітянської громади університету

08 березня, 09 березня та 11 березня 2022 року на базі навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи розпочався цикл просвітницьких онлайн-занять для кураторів, аспірантів, викладачів та усіх бажаючих працівників структурних навчальних підрозділів університету з проблеми надання домедичної допомоги.

Функції модераторів виконували завідувачка навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи, кандидат психологічних наук, доц. Романкова Л.М. та керівник семінару, методистка вищої категорії, кандидат психологічних наук, доц. Юрченко З. В.  Захід проводився на онлайн-платформі google meat.

Облік відвідування слухачами заходу та технічне забезпечення здійснював провідний фахівець навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи Петрошенко С.І.

Організацію, розробку методичного алгоритму та формування волонтерської групи для забезпечення належного навчально-методичного рівня акцій здійснювали фахівці лабораторії. Так, до проведення занять долучались старшокурсники Івано-Франківського національного медичного університету, – активісти «Європейської медичної студентської асоціації», а саме – Калужна Р.М.(студентка 4 курсу ІФНМУ, керівник організації), Гафійчук Х.В. (студентка 3 курсу ІФНМУ, волонтерка), Семенюк А.А. (студентка 4 курсу коледжу ІФНМУ, волонтерка).

Відеоконтент з основ першої домедичної допомоги складався із наступних блоків:

  1. Тимчасова зупинка кровотечі джутом САТ;
  2. Перша допомога при кровотечах;
  3. Основи першої медичної допомоги на полі бою. Ч.1.;
  4. Основи першої медичної допомоги на полі бою. Ч.2.;
  5. Новини України «Як надати першу медичну допомогу й запустити роботу серця».

Кожен із змістових відео блоків передбачав коментарі та пояснення на основі доказової медицини, яке здійснювали долучені до заходу волонтери – студенти ІФНМУ.

Змістовні фахові коментарі майбутніх медиків забезпечили докладне роз’яснення побаченого у відеосюжетах, формували у слухачів психологічну готовність до можливого застосування відповідних навичок. Також освітянам були запропоновані для отримання додаткової інформації з обговорюваної теми такі посилання в інтернеті:

https://drive.google.com/drive/folders/1W9TyPfbR5Qm0gla9-CWpigIpYHXuHyge