Можливості раціонального харчування у збереженні здоров’я та в попередженні виникнення захворювань

10 лютого 2022 року на базі навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи відбулося онлайн-заняття навчально-методичного семінару кураторів 2-х курсів та аспірантів усіх структурних навчальних підрозділів університету на тему: «Можливості раціонального харчування у збереженні здоров’я та в попередженні виникнення захворювань».

Функції модераторів виконували завідувачка навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи, кандидат психологічних наук, доц. Романкова Л.М. та керівник семінару, методистка вищої категорії, кандидат психологічних наук, доц. Юрченко З. В.  Захід проводився на онлайн-платформі google meat. 

Облік відвідування слухачами заходу та технічне забезпечення здійснював провідний фахівець навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи Петрошенко С.І.

Слухачам семінару були запропоновані на розгляд і обговорення наступні доповіді та повідомлення:

  1. Основи раціонального харчування.

Доповідає: секретар приймальної комісії університету, завідувач кафедри фізичної терапії, ерготерапії, кандидат медичних наук, доцент Лапковський Е.Й.

  1. Методичний потенціал відеоконтенту для організації просвітницької діяльності з проблем ЗСЖ куратора серед студентів.

Доповідає: керівник семінару, методистка вищої категорії, кандидат психологічних наук, доцент Юрченко З.В.

Едуард Лапковський у своїй доповіді ґрунтовно роз’яснив академнаставника та аспірантам наступні питання:

  • Гуморальна система регуляції;
  • Значення травлення в організмі людини;
  • Дієта та раціональне харчування;
  • Причини порушення структури та розбалансованості харчування;
  • Показники нераціональної полідефіцитної розбалансованості харчування;
  • Продовольча безпека за критеріями ВООЗ;
  • Енергетичні витрати, норми фізіологічних потреб організму та моделі раціонального харчування;
  • Адекватне та неадекватне харчування;
  • Основні принципи раціонального харчування та застереження щодо шкідливої рекламної кампанії у ЗМІ;

Зоя Юрченко актуалізувала увагу слухачів стосовно доцільності використання в онлайн-форматі академічної комунікації зі студентами методичного потенціалу відеоконтенту. Так, для формування свідомого ставлення студентів до збереження здоров’я помічною буде тематична добірка відеосюжетів, створених на базі лабораторії та результати інтернет-розвідок кураторів. З тематикою відповідних відеоматеріалів можна ознайомитись на сайті лабораторії у рубриці «На допомогу кураторам».

В підсумковій частині заняття присутні отримали відповіді на поставлені ними доповідачам питання та висловили схвальні оцінки змісту семінару в т.ч. у меседжах. Загалом у заході взяли участь 34 особи.