Практична психологія в сучасному закладі вищої освіти

25.03.2021 р. на базі навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи відбулася нарада співробітників лабораторії із заступниками з виховної роботи усіх структурних підрозділів університету.

Функції модераторів наради виконували завідувач лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи, доц. Лілія Романкова, методист вищої категорії, керівник навчально-методичного семінару кураторів, доц. Зоя Юрченко, та провідний фахівець лабораторії Сергій Петрошенко.

Предметом обговорення із очільниками виховного напряму діяльності науково-педагогічних працівників у підрозділах стали такі питання:

  1. Потенційні можливості використання надбань психодіагностичних досліджень лабораторії у підрозділах університету для забезпечення ефективності взаємодії кураторів зі студентами (аналітичний зріз за підсумками конструктивного діалогу, який відбувся на заняттях семінару кураторів 1-3-х курсів, проведених лабораторією 04.03, 11.03, 18.03.21р.).
  2. Про проведення циклу просвітницько-інформаційних семінарів для студентів 3-4-х курсів та аспірантів усіх структурних підрозділів «Про запобігання залученню здобувачів освіти до протиправної діяльності у кіберпросторі» в квітні 2021 р.
  3. Про проведення тематичних занять семінару кураторів в квітні 2021р. «Про заходи щодо попередження кіберзлочинності серед здобувачів освіти».

Л. Романкова аргументувала необхідність популяризації серед студентів, науково-педагогічних працівників надбань та можливостей навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи як для оптимізації навчально-виховного процесу загалом, так і для задоволення індивідуальних запитів наших вихованців і педагогів у площині прикладної психології.

В нараді прийняли участь 8 заступників деканів з виховної роботи різних навчальних підрозділів університету.