Студент як споживач продукції торговельної мережі та закладів харчування: правовий моніторинг.

17 листопада 2020 року на базі навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи відбулося онлайн-заняття для студентів 2-го курсу Навчально-наукового інституту мистецтв.

Функції модераторів онлайн-семінару у рамках циклу «Правове регулювання студентського життя», який триває для студентів усіх підрозділів університету, виконували завідуюча навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи, доц. Романкова Л.М., методист вищої категорії, доц. Юрченко З.В. і провідний фахівець навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи Дворська М.С., а також студентка-магістрантка навчально-наукового юридичного інституту Ірина Танюк.

Студентам, які є активними споживачами товарів і послуг, було запропоновано висвітлення правового тлумачення теми за такими змістовими блоками:

  • спектр типових проблем, які виникають між продавцем і покупцем, клієнтом і закладами харчування;
  • перелік найбільш поширених запитів споживача;
  • нормативно-законодавче обґрунтування прав споживача;
  • правовий захист і правова відповідальність клієнта закладів харчування;
  • особливості регулювання відносин «споживач – постачальник послуг, товарів» за умов карантину.

Зважаючи на актуальність, зміст заняття було доповнено превентивно-просвітницькою інформацією з питань булінгу та насильства, дискримінації, виникнення конфліктних ситуацій у ВНЗ. Студенти були докладно поінформовані щодо алгоритму дій у разі виникнення вищезазначених проблем і ситуацій.

У підсумковій частині заняття із другокурсниками модератори дали відповіді на питання, які виникли у слухачів стосовно прослуханої інформації.