Студент і транспорт: правове регулювання відносин.

11 листопада 2020 року на базі навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи розпочато проведення циклу просвітницько-інформаційних онлайн-занять «Правове регулювання студентського життя».

Змістове наповнення, організаційна підготовка і безпосереднє проведення просвітницьких акцій здійснюється випускниками – магістрантами Навчально-наукового юридичного інституту Вікторією Яшан, Олексієм Тиарчуком і Іриною Танюк спільно із модераторами від лабораторії – завідуючою лабораторії, доц. Лілією Романковою, методистом вищої категорії, доц. Зоєю Юрченко та провідним фахівцем Марією Дворською.

Перше заняття на тему «Студент як пасажир/власник транспортного засобу: права і обов’язки» проводилось для студентів 2-ого курсу фізико-технічного факультету.

Зокрема, Вікторія Яшан розкрила законодавче регулювання проїзду в автобусі, який найчастіше здійснюють наші студенти. Студенти також ознайомились із особливостями пасажирських перевезень у потязі та літаках. Особлива правова відповідальність виникає згідно законодавства для власників транспортних засобів, в т.ч. у студентів, навіть, якщо йдеться про використання велосипеду.

Зважаючи на актуальність та недостатню обізнаність наших студентів з питань боулінгу і насильства до розмови із слухачами долучилась Лілія Романкова. Вона докладно роз’яснила слухачам алгоритм дій у ситуаціях застосування щодо них, інших осіб насильницьких дій. Також Лілія Романкова роз’яснила слухачам психологічні особливості вирішення конфліктних ситуацій і роз’яснила природу походження дискримінації.

У завершальній частині онлайн-зустрічі із другокурсниками доповідачі відповіли на питання, які хвилюють студентів щодо прослуханих інформаційних блоків.