Волонтерський рух як вияв милосердя та громадянської позиції особистості

08 листопада 2018 на базі відділу виховної та психолого-педагогічної роботи відбулося заняття навчально-методичного семінару для кураторів 2-го курсу університету. Зі вступним словом до присутніх звернулась керівник семінару доцент Юрченко З.В.

Присутні з інтересом сприйняли виступ Чаплинської Наталії Любомирівни – відомої громадської активістки, психолога-практика, депутата Івано-Франківської обласної ради, тренера-експерта програми розвитку ООН з протидії насильству в сім’ї та торгівлі людьми за темою «Волонтерство як засіб формування активної громадянської позиції у студентської молоді».

На прикладі реалізації в області проектів «Дитячо-юнацька студія енергетиків», «Центр допомоги «Людина», «Доступний світ для людей з особливими потребами», «Благодійний фонд Інтегро», «Спільно подолаємо травми війни» Чаплинська Н.Л. переконливо довела, наскільки потужнім може бути вплив громадських організацій на суспільні процеси в напрямку становлення у нашому краї, в Україні загалом громадянського суспільства. Наводилась інформація про здобутки та перспективи участі студентства обласного центру, в т.ч. – з нашого університету, у благородній місії волонтерства, про співпрацю з цих питань із США, Канадою, Польщею, про участь волонтерів у міжнародних форумах з обміну досвідом роботи тощо.

Наступний виступ – начальника штабу цивільного захисту університету Сакадела Миколи Миколайовича – було присвячено ознайомленню присутніх із правилами поведінки працівників та студентів в разі виникнення надзвичайних ситуацій та роз’ясненню методичної пам’ятки «Алгоритм дій при виникненні надзвичайних ситуацій», підготовленої для підрозділів університету. Виступ супроводжувався мультимедійною презентацією.