Психологічні аспекти підвищення професійної придатності працівника

09, 11.03.2022 року на базі навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи за посиланням https://meet.google.com/jbr-vypy-sxj  було проведено профорієнтаційний захід зі школярами міста на тему: «Психологічні аспекти підвищення професійної придатності працівника».

Модератор: Завідувачка навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи, доцент Л.М. Романкова.

Лектор – Петрошенко Сергій Іванович,  провідний фахівець навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи.

Проведення заняття передбачало висвітлення таких тематичних блоків:

  • Психологічні фактори працездатності;
  • Прямі та опосередковані показники працездатності. Фази працездатності;
  • Втома і перевтома: ознаки і види.
  • Освоєння процедури діагностики актуального функціонального стану за комплексом суб’єктивних проявів у окремої особистості та підготовка “індивідуального портрету” стану на основі якісної інтерпретації  батареї тестів(опитувальник “Ступінь хронічної втоми” А.Б. Леонової; методика “Шкала особистісної тривожності” Ю.Л. Ханіна; опитувальник для оцінки гострої розумової втоми А.Б. Леонової, Н.Н. Савічевої).

Після проведення онлайн-лекції та проходження тестування за запропонованою батареєю тестів учні поділилися своїми думками щодо того, наскільки отримана інформація була цікавою та корисною для них та отримали для застосування комплекс порад та рекомендації щодо запобігання перевтомі й виснаженню у навчальній діяльності.