30 листопада 2020 року на базі навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи відбулося онлайн-заняття просвітницько-інформаційного семінару на тему «Студент як споживач продукції торгівельної мережі і клієнт закладів харчування: правовий моніторинг» для студентів 2-го курсу економічного факультету.
Функції модераторів онлайн-семінару виконували завідуюча навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи, доц. Романкова Л.М., методист вищої категорії, доц. Юрченко З.В. і провідний фахівець навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи Дворська М.С., спільно зі студенткою-магістранткою навчально-наукового юридичного інституту Іриною Танюк.
Студентам, які є активними споживачами товарів і послуг, було запропоновано висвітлення правового тлумачення теми за такими змістовими блоками:
- спектр типових проблем, які виникають між продавцем і покупцем, клієнтом і закладами харчування;
- перелік найбільш поширених запитів споживача;
- нормативно-законодавче обґрунтування прав споживача;
- правовий захист і правова відповідальність клієнта закладів харчування;
- особливості регулювання відносин «споживач – постачальник послуг, товарів» за умов карантину.
Зважаючи на актуальність, зміст заняття було доповнено превентивно-просвітницькою інформацією з питань булінгу та насильства, дискримінації, виникнення конфліктних ситуацій у ВНЗ. Студенти були докладно поінформовані щодо алгоритму дій у разі виникнення вищезазначених проблем і ситуацій.
У підсумковій частині заняття із другокурсниками модератори дали відповіді на питання, які виникли у слухачів стосовно прослуханої інформації.