Тиждень охорони праці в університеті

11 квітня 2019 року на базі відділу виховної та психолого-педагогічної роботи відбувся семінар з кураторами І-ІІІ курсів та заступниками з виховної роботи всіх структурних підрозділів університету. Зі вступним словом до присутніх звернулася керівник семінару доцент Зоя Юрченко, яка в загальних рисах обґрунтувала необхідність актуалізації діяльності з охорони праці як у державі в цілому, так і в університеті зокрема. Про значущість такої діяльності також свідчить кількість техногенних катастроф, непоправних наслідків порушення техніки безпеки в закладах освіти, які відбуваються головно через необізнаність або нехтування правилами техніки безпеки з боку працівників. Академічні наставники як відповідальні за виховну роботу зі студентами зобов’язані орієнтувати їх на необхідність оволодіння правилами з охорони праці в умовах освітнього процесу, проживання в гуртожитку тощо.

Начальник відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері Управління Держпраці в Івано-Франківській області Михайло Ковалюк виступав з нагоди дня охорони праці, якому передує тиждень охорони праці; він оголосив, що 11.05.2019 року відбудеться обласний конкурс на краще підприємство, установу з питань дотримання охорони праці, в якому може взяти участь університет. Слухачам було запропоновано аналітичний зріз змісту основних законодавчих актів та відповідних статей з охорони праці. Оскільки присутні з підрозділів університету зажадали більшої конкретизації засобів та заходів профілактики травматизму серед студентів та викладачів, більшої обізнаності з специфіки дотримання положень з охорони праці у вищій школі, виступаючий запропонував провести в університеті позачергове навчання професорсько-викладацького складу з цих питань. Загалом даний захід було зініційовано головним інженером з охорони безпеки життєдіяльності в університеті Марією Майстер, яка запропонувала присутнім кураторам використовувати у роботі зі студентами інформаційний контент сайту з охорони праці університету.

На завершення семінару працівниками відділу виховної та психолого-педагогічної роботи було проведено опитування з метою збору інформації щодо покращення умов праці, недопущення травматизму та професійних захворювань в університеті.