“Організація здорового способу життя студентської молоді”

Стартував цикл просвітницьких семінарів Організація здорового способу життя студентської молоді”.

10 лютого 2020 року модератори навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи, завідувач лабораторії, кандидат  психологічних наук, доцент Лілія Романкова та методист вищої катогорії, кандидат психологічних наук, доцент Зоя Юрченко розпочали проведення циклу просвітницько-профілактичних семінарів для студентів у підрозділах університету за темою “Організація здорового способу життя студентської молоді”. Зокрема, перше заняття відбулося на базі фізико-технічного факультету для студентів 1 курсу спеціальностей  “Прикладна фізика” , “Фізика і астрономія”, “Комп’ютерна інженерія”, “Медична фізика”, “Фізика. СО”.

До проведення заняття залучався знаний фахівець, кандидат медичних наук, доцент, заступник декана факультету фізичного виховання і спорту, в.о. зав. кафедри фізичної реабілітації та ерготерапії  Едуард Лапковський.

Проведення заняття передбачало висвітлення інформаційно-змістового контенту за такими векторами теми на принципах діалогу з аудиторією:

– що означає початок дорослого студентського життя?

– які складові входять до поняття “здоровий спосіб життя”?

– що означає здорове харчування?

-як вести безпечне для здоров’я статеве життя? та інш.

Студенти  отримали конкретні рекомендації-відповіді по проблемах, які вони мають в звя’зку із відокремленням від батьків та початком самостійного дорослого життя.

Цикл занять і надалі триватиме у підрозділах університету упродовж найближчих 3-х тижнів. Знаково, що популяризація здорового способу життя у середовищі студентів здійснюється у контексті системної пролонгованої діяльності лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи з питань профілактики захворюваності, прищеплення здорових навичок,відмови від шкідливих звичок та у руслі дотримання умов безпеки життєдіяльності молоді.