Етико-правові засади успішної адаптації студентів-першокурсників до навчання у ЗВО

05 жовтня 2021 р.  о 17:00 на базі навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи проведено онлайн-семінар для студентів першого курсу факультету іноземних мов.

Функції організаторів, розробників презентації та модераторів просвітницьких акцій з новим поповненням студентської спільноти університету виконували:

 

Юрченко З.В. – методистка вищої категорії, кандидат психологічних наук, доцент

 

 

Романкова Л.М. – завідувачка навчально-

виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи, кандидат психологічних наук, доцент

 

Петрошенко С.І. – провідний фахівець

 

 

На занятті студенти першого курсу факультету іноземних мов отримали інформацію про поняття корпоративної культури ЗВО та про її базові компоненти:

  • Академічна символіка університету, гімн; традиції та історія (дивіться офіційний сайт ПНУ ім. В. Стефаника: https://pnu.edu.ua/);
  • Рейтингові показники Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника (дивіться офіційний сайт ПНУ ім. В. Стефаника: https://pnu.edu.ua/);.
  • Особливості культури спілкування та взаємодії головних партнерів навчально-виховного процесу – викладачів та студентів;
  • Правила внутрішнього розпорядку;
  • Підрозділи університету (11 факультетів, 4 навчально-наукових інститути та Івано-Франківський фаховий коледж Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника; 77 кафедр; 951 науково-педагогічний працівник (174 докторів наук, 587 кандидатів наук)).

На даний час в університеті навчаються 312 аспірантів, 25 докторантів та 14105 студентів, в т.ч. 4 505 – за кошти державного бюджету та 9 600 – за контрактом.

  • Деканат, кафедри, викладацький склад факультету іноземних мов.

Студентів було ознайомлено з керівництвом факультету (декан факультету, заступники декана), а також була надана інформація про кафедри. Зокрема в межах факультету іноземних мов діють 3 кафедри, а саме: Кафедра англійської філології, Кафедра німецької філології, Кафедра французької філології.

  • Можливості стипендіального фонду та підстави для отримання стандартних та підвищених стипендій студентами;
  • Органи студентського самоврядування, молодіжні центри, волонтерські ініціативи, дозвілля, спортивний клуб і акції;
  • Про підтримку, яку надає студентам навчально-виробнича лабораторія виховної та психолого-педагогічної роботи, зокрема тим, хто щойно вступив до університету.

Студенти-першокурсники отримали інформацію про основні напрямки роботи навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи, а також про базові рубрики сайту лабораторії: vvppr.pnu.edu.ua

У завершальній частині акції студенти висловили подяку за отриману інформацію та вказали про необхідність надання їм систематичної допомоги на етапі адаптації до умов ЗВО. Також студентів додатково було спрямовано для ознайомлення зі студентським путівником на сторінку сайту університету «Студенський путівник» за посиланням: https://pnu.edu.ua/wp-content/uploads/2021/09/Студентський_путівник_2021-22-2021-2.pdf

На занятті були присутні 52 студента першого курсу.