Поради для студента «Як позбутися заздрості – убивці нашого успіху і удачі»

            Заздрість – це почуття більшою або меншою мірою знайоме багатьом. Водночас це почуття – одне із самих негативних і руйнівних. Заздрість (недаремно її називають чорною) змушує нас думати, що ми не зможемо так, як це дано успішним людям. Заздрісні люди наповнені «вірусами» негативу, які не дають їм розвиватися, стати щасливими, позбутися ненависті до улюбленців долі і нарікань на несправедливість фортуни.

            Як можна позбутися заздрості?

  1. Пам’ятайте, що всі ми різні. У кожної людини власний життєвий шлях. Не всі досягають всього й одразу. Головне – віднайти сферу власних талантів і успішно реалізовуватися в ній.
  1. Навчитись приймати те, що є. Навчіться знаходити позитив, навіть якщо не щастить. Головне – докладати зусиль і вірити у прихильність долі.
  1. Не втрачайте впевненості. Впевнені у собі люди майже ніколи не заздрять, вірять у себе, у свої сили. Звісно, формування впевненості – результат іноді тривалої роботи над собою, підтримки люблячих людей. Варто дослухатися до критики тих, хто бажає вам добра, вчитися, бути відкритим до нового.

            Впевненість – це джерело здорового самопочуття. Водночас хвороби викликають душевний неспокій, породжують невпевненість. Тому важливо вести здоровий спосіб життя і плекати власне здоров’я.

4. Поціновуйте себе і не кваптеся. За кожну досягнуту мету можна і варто себе хвалити. Не очікуйте надто швидких позитивних результатів. Починайте з посильних завдань, покроково рухайтесь до успіху.