Я і моя ціль

На базі навчально-виробничої  лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи 22 та 29 березня 2021 року було проведено просвітницько-виховний захід в контексті профорієнтаційної роботи зі школярами міста.

Ведучий заходу, Вовчук Богдан Володимирович, магістр Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, факультету психології, спеціальність «Психологія», детально розкрив основні надбання соціальної психології, психологічного консультування та коучингу.

Структура заходу включала в себе такі тематичні блоки:

  • основні потреби особистості за А. Маслоу;
  • фактори прийняття ефективного рішення;
  • ключові аспекти формування цілі;
  • чинники, які перешкоджають досягненню цілей;
  • коучингові техніки, як ефективний спосіб аналізу ситуації успіху чи невдачі у досягненні цілі.

Окрім висвітлення за допомогою мультимедійних засобів вищезазначених блоків заняття, лектором було підготовано інтерактивне групове завдання, метою якого було залучення до опрацювання своїх цілей у групі за допомогою техніки «Метод Волта Діснея» Роберта Б. Ділтса.

На другому занятті було висвітлено основні чинники, які сприяють досягненню цілей, а також продемонстровано для ознайомлення аудиторії коучингову техніку «SMART» Роберта Ділтса, яка є інструментом визначення та аналізу власних цілей.

Також учасники змогли застовувати отримані раніше знання на практиці та опрацювати особистісні цілі.

На завершення було розглянуто проблемні ситуації реалізації власних цілей учасників гуртка за допомогою методу «Шість капелюшків мислення» Едварда де Боно.