Надання освітніх послуг у системі вищої освіти через призму прав і обов’язків студента.

26 листопада 2020 року на базі навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи було проведено просвітницько-інформаційне онлайн-заняття на тему «Права і обов’язки студента» для студентів 2-ого курсу Навчально-наукового юридичного інституту.

Функції модераторів заняття виконували працівники лабораторії – завідуюча лабораторії, доц. Лілія Романкова, методист вищої категорії, керівник семінару, доц. Зоя Юрченко та провідний фахівець Марія Дворська спільно із магістрантом – випускником Навчально-наукового юридичного інституту Олексієм Писарчуком.

Студентам-другокурсникам було цікаво поспілкуватися з випускником, отримати докладну інформацію за такими змістовими блоками теми:

  • Навіщо студенту знати свої права та обов’язки;
  • Нормативно-правова база функціонування вищої школи;
  • Закон України «Про вищу освіту», ст. 62 «Права осіб, які навчаються у ЗВО»;
  • Право на стипендіальне забезпечення;
  • Основні обов’язки студентів.

Важливим для вихованців нашого університету було довідатись й про встановлені законом пільги, а також про зобов’язання студентів і відповідальність в разі їх невиконання.

Оскільки майбутній юрист як уособлення законності, має володіти методами пропаганди, переконання щодо необхідності дотримання громадянами законів, другокурсники отримали також уявлення про проведення онлайн-заняття з молоддю.

Зважаючи на актуальність та недостатню обізнаність наших студентів з питань булінгу і насильства до розмови із слухачами долучилась Лілія Романкова. Вона докладно роз’яснила слухачам алгоритм дій у ситуаціях застосування щодо них, інших осіб насильницьких дій. Також Лілія Романкова роз’яснила слухачам психологічні особливості вирішення конфліктних ситуацій і роз’яснила природу походження дискримінації.

У завершальній частині онлайн-зустрічі із другокурсниками доповідачі відповіли на питання, які хвилюють студентів щодо прослуханих інформаційних блоків.