Правове забезпечення студентам комфортних умов у користуванні транспортом.

23 листопада 2020 року на базі навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи проведено просвітницько-інформаційне онлайн-заняття на тему «Студент як пасажир/власник транспортного засобу: права і обов’язки» для студентів 2-ого курсу факультету природничих наук.

Функції модераторів заняття виконували працівники лабораторії – завідуюча лабораторії, доц. Лілія Романкова, методист вищої категорії, керівник семінару, доц. Зоя Юрченко та провідний фахівець Марія Дворська спільно із магістранткою Навчально-наукового юридичного інституту Вікторією Яшан.

Зокрема, Вікторія Яшан розкрила законодавче регулювання проїзду в автобусі, який найчастіше здійснюють наші студенти. Студенти також ознайомились із особливостями пасажирських перевезень у потязі та літаках. Особлива правова відповідальність виникає згідно законодавства для власників транспортних засобів, в т.ч. у студентів, навіть, якщо йдеться про використання велосипеду.

Зважаючи на актуальність та недостатню обізнаність наших студентів з питань боулінгу і насильства до розмови із слухачами долучилась Лілія Романкова. Вона докладно роз’яснила слухачам алгоритм дій у ситуаціях застосування щодо них, інших осіб насильницьких дій. Також Лілія Романкова роз’яснила слухачам психологічні особливості вирішення конфліктних ситуацій і роз’яснила природу походження дискримінації.

У завершальній частині онлайн-зустрічі із другокурсниками доповідачі відповіли на питання, які хвилюють студентів щодо прослуханих інформаційних блоків.