Організація здорового способу життя студентської молоді

02.03.2020 р. модератори навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи, завідувач лабораторії, кандидат психологічних наук, доцент Лілія Романкова та методист вищої категорії, кандидат психологічних наук , доцент Зоя Юрченко продовжили проведення просвітницько-виховних семінарів для студентів 1-их курсів у підрозділах університету за темою «Організація здорового способу життя студентської молоді».

Чергове засідання семінару відбулося на базі економічного факультету для студентів 1-ого курсу спеціальностей «Економіка», «Облік і оподаткування», «Фінанси, банківська справа, страхування».

До проведення заняття залучався знаний фахівець, кандидат медичних наук, доцент, заступник декана факультету фізичного виховання і спорту, в.о. зав. кафедри фізичної реабілітації та ерготерапії  Едуард Лапковський.

Проведення заняття передбачало висвітлення інформаційно-змістового контенту за такими векторами теми на принципах діалогу з аудиторією:

– що означає початок дорослого студентського життя?

– які складові входять до поняття “здоровий спосіб життя?

– що означає здорове харчування?

– як вести безпечне для здоров’я статеве життя? та інш.

Особливу увагу Едуард Лапковський звернув на шкідливість алкоголізації та наркотизації, безповоротно негативний вплив на здоров’я кальяну, так званих «легких наркотиків», самогону тощо.

Студенти  отримали конкретні рекомендації-відповіді по проблемах, які вони мають в зв’язку із відокремленням від батьків та початком самостійного дорослого життя.