Майбутні правники – за здоровий спосіб життя

02 березня 2020 року модератори Лілія Романкова та Зоя Юрченко провели просвітницько-виховний семінар для студентів 1 курсу спеціальностей «Правознавство», «Міжнародне право», навчально –наукового юридичного інституту.

Зі вступним словом щодо актуальності обговорюваної теми семінару «Організація здорового способу життя студентської молоді» до студентів-першокурсників звернулася Зоя Юрченко. Також вона додатково ознайомила студентів із можливостями навчально-виробничої лабораторії виховної та психолого-педагогічної роботи у забезпеченні їхніх запитів, проведенні заходів, діагностичної діяльності, наданні консультацій, тощо.

Тему заняття «Формування здорового способу життя у студентської молоді» детально розкрила у лекції з елементами діалогу з аудиторією та переконливим мультимедійним супроводом Марія Аравіцька – кандидат медичних наук, доцент кафедри фізичної реабілітації та ерготерапії факультету фізичного виховання та спорту.

Лектор звернула увагу на зростання в сучасних умовах особистої відповідальності кожного за власне здоров’я і про важливість готовності першокурсників до грамотної турботи про себе, адже більшість з них вперше відокремилися від батьків і вчаться самостійно організовувати власне життя.

Було здійснено роз’яснення про такі чинники здоров’я (хвороб): режим навчання і відпочинку, здорове харчування, регулярні медобстеження, індекс маси тіла і ожиріння, рухова активність, екологія, спадковість, психосоматика, гігієна тіла, тощо.

Особливо переконливо презентувалась інформація про негативні наслідки для здоров’я вживання алкоголю, наркотиків, тютюнопаління, процес виникнення узалежнень та згубні традиції, які наявні у молодіжній субкультурі щодо шкідливих звичок.

На завершення лектор відповіла на питання аудиторії.