Відділ виховної та психолого-педагогічної роботи та ліцей № 23 імені Романа Гурика: оновлення векторів партнерської співпраці у спільному освітньому просторі

26 листопада 2019 р. кандидат психологічних наук, доцент, керівник семінару кураторів університету, методист вищої категорії відділу Зоя Юрченко взяла участь у роботі методичного семінару «Самореалізація педагога».

Робота семінару проходила у рамках відкриття методичного декадника «Сучасні підходи до вивчення професіоналізму вчителів» на базі Ліцею № 23 імені Романа Гурика Івано-Франківської міської ради.

Зокрема, Зоя Юрченко виступила перед педагогами ліцею з темою «Кваліметрична модель компетентності педагога». Тематична структура доповіді складалася із таких компонентів:

  1. Дометричний та метричний етапи становлення педагогічної кваліметрії; загальна характеристика таких основних дефініцій теми: «кваліметрія», «професіоналізм», «кваліфікація», «компетентність», «педагогічна майстерність», «педагогічне новаторство».
  2. Діючі та перспективна 10-ланкова моделі педагогічної кваліметрії у контексті процедури атестації педагога; формули визначення індексу професійності.
  3. Характеристика складових психолого-педагогічної структури особистості педагога у контексті її фахового саморозвитку та компетентнісного підходу.
  4. Феномен кризи професіоналізму та психологія непрофесіонала за Данінгом-Крюгером.

До слова, між відділом виховної та психолого-педагогічної роботи та Ліцеєм № 23 імені Романа Гурика віддавна склалася продуктивна співпраця. Так, співробітники відділу виховної та психолого-педагогічної роботи систематично беруть участь у методичних акціях з підвищення рівня професіоналізму й компетентності вчителів, сприяючи також створенню позитивного іміджу про можливості участі учнів у роботі МАН та фахової підготовки в університеті випускників ліцею.

На завершення програми семінару директор ліцею Микола Василик нагородив доцента Зою Юрченко грамотою «За багаторічну плідну співпрацю та з нагоди 30-річчя Ліцею № 23», яке нещодавно відзначалося урочистостями на базі ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника».