Навчально-виробнича лабораторія виховної та психолого-педагогічної роботи

Навчально-виробнича лабораторія виховної та психолого-педагогічної роботи – структурний підрозділ Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Дата створення – 2012 рік.

Нормативна база: Конституція України, Закон України від 11.06.2008 р. № 1060-7 «Про освіту» (ст.21; 22); Закон України від 01.07.2014 р. № 1556-VII «Про вищу освіту»; Постанова Кабінету Міністрів України від 03.11.1993 р. №896 про Державну національну програму «Освіта» (Україна ХХІ); Наказ Міністерства освіти і науки України № 1248 від 30.12.2009 р. «Про покращення соціально- педагогічного і психологічного супроводу навчально-виховного процесу у вищих навчальних закладах III-IV рівнів акредитації»; «Положення про психологічну службу в системі освіти України» від 22.05.2018 р.; «Положення про експертизу психологічного і соціологічного інструментарію, що застосовується в навчальних закладах Міністерства освіти і науки України» від 20.04.2001 р.; Лист Міністерства освіти і науки України «Про планування діяльності, ведення документації і звітності усіх ланок психологічної служби системи освіти» від 27.08.2000 р.; Етичний кодекс практичного психолога; Постанови і рішення уряду України й Міністерства освіти і науки України, органів місцевого самоврядування та ректорату університету щодо питань виховної та психолого-педагогічної роботи; Накази органів управління освітою всіх рівнів; Статут університету; Правила внутрішнього розпорядку навчально-виховного закладу, накази і розпорядження ректора, Положення про навчально-виробничу лабораторію виховної та психолого-педагогічної освіти.

Головна мета функціонування: оптимізація виховної та психолого-педагогічної роботи у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника.

Основні завдання:

  • Системний психологічний супровід та організація навчально-виховного процесу (діагностика навчально-виховного процесу, добір, експертиза діагностичних методик, корекційна, профілактично-просвітницька, консультативна робота);
  • Організація методичного забезпечення психолого-педагогічної освіти кураторів;
  • Організація роботи кураторів та заступників з виховної роботи;
  • Інформаційний супровід виховного та психолого-педагогічного процесу;
  • Планування, організація та контроль виховної та психолого-педагогічної роботи університету;

Основні цільові групи: науково-педагогічні, педагогічні працівники, студенти.