Сучасні підходи до збереження психічного здоров’я студентської молоді

11 жовтня 2018 року відбулося заняття навчально-методичного семінару для кураторів 2-го курсу університету на тему «Сучасні підходи до збереження психічного здоров’я студентів».

У вступному слові керівника семінару доцента Юрченко Зої Володимирівни було зазначено, що заняття відбувається водночас із проведенням у Великій Британії Міжнародного саміту з проблем психічного здоров’я, у якому беруть участь представники більше як 50 країн світу. Отже, і у мешканців заможних країн є різнопланові проблеми у сфері запобігання психічним розладам та збереження душевної гармонії. Викладачі університету також сформували запит щодо необхідності діалогу з фахівцями, які надають відповідну допомогу молоді, а відтак для виступу перед слухачами з темою «Психічне здоров’я сучасної молоді: ризики та профілактика розладів» запрошено завідувача відділенням медико-психологічної допомоги та соціальної реабілітації обласної психоневрологічної лікарні № 3 Чайку Оксану Михайлівну. Лектор окреслила коло проблем, з якими звертається студентська молодь, ознайомила з видами допомоги, які надають працівники її відділу і особливо наголосила, що «… важлива профілактика можливих типових розладів психіки і знання симптомокомплексу, які мають насторожити виховників вищої школи при взаємодії зі студентами».

На завершення роботи навчально-методичного семінару завідувач відділу виховної та психолого-педагогічної роботи університету Лілія Романкова підкреслила важливість збереження психічного здоров’я та довела до присутніх інформацію про проблеми адаптації студентів молодших курсів до умов вищої школи.