Студенти, як активні учасники миротворчого волонтерського руху

04 жовтня 2018 року відбулося планове заняття постійно діючого навчально-методичного семінару для кураторів 1 курсу всіх підрозділів університету.

Програма проведеного заняття передбачала виступ виконавчого директора благодійного фонду «Карітас – Івано-Франківськ» УГКЦ Козакевич Наталії Дмитрівни «Молодіжні ініціативи у започаткуванні діалогу про мир».

Використовуючи значний об’єм мультимедійної презентації та ілюстративного матеріалу доповідача, пані Козакевич ознайомила присутніх з досвідом і здобутками у забезпеченні соціального захисту учасників АТО та їхніх сімей, переселенців зі Сходу, потерпілих від Російської агресії загалом. Особливий інтерес у слухачів викликала інформація про співпрацю благодійного фонду «Карітас – Івано-Франківськ» зі структурами університету, про студентів-волонтерів як ресурс благодійної діяльності та підготовки випускників до умов громадського суспільства, що поступово формується в Україні. Духовні праці, просвітницька діяльність, організація психотерапевтичних груп, дискусійних зустрічей, тренінгів, днів миру, відвідування визначних місць, консультацій, робота у фокус-групах учасників АТО та потерпілих від агресії – це робота літньої школи миробудування, конкурси, як зазначила Наталія  Козакевич, далеко не повний перелік форм роботи фонду.