Зустріч з представниками Головного управління національної поліції

18 жовтня 2018 року відбулася зустріч професорсько-викладацького складу та студентів-магістрантів усіх структурних підрозділів університету з проблем торгівлі людьми, на яку були запрошені фахівці Головного управління національної поліції в Івано-Франківській області.

Так, з темою «Групи ризику у торгівлі людьми: особливості правових заходів та взаємодія з ВНЗ» перед слухачами виступила старший оперуповноважений відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Головного управління національної поліції в Івано-Франківській області Людмила Якубів.

Зокрема, вона відзначила,   що «торгівля людьми та пов’язана з нею низка злочинів залишається актуальним напрямом діяльності правоохоронних органів і тут дуже важливою є превентивна, просвітницька діяльність не лише правників, а й педагогів, кураторів, які безпосередньо взаємодіють зі студентами у навчально-виховному процесі».

В зоні ризику є насамперед молодь з багатодітних, малозабезпечених, неблагополучних сімей, яка виявляє необачність щодо інформації в Інтернеті.

Варто таку інформацію перевіряти у правоохоронних органах, у кіберполіції, які мають для цього усі можливості.

Міжнародна організація з міграції зареєструвала більше 10 тисяч потерпілих. Людмила Якубів навела конкретні приклади прикрих випадків, що сталися з мешканцями нашої області, проаналізувала у діалозі зі слухачами причини і наслідки небезпечних ситуацій та окреслила форми взаємодії правоохоронних органів з університетом.