Навчально-методичний семінар для кураторів 1-3-х курсів

19 квітня 2018 року відбулося розширене заняття постійнодіючого навчально-методичного семінару для кураторів 1-3-х курсів усіх структурних підрозділів університету на тему: «Ненормативна лексика: сучасний молодіжний сленг».

Кандидат філологічних наук, професор Ярослав Григорович Мельник зазначив: «Ненормативна лексика віддавна є невід’ємним елементом культури у всіх народів. Так, в Україні також сформовано континуум ненормативної лексики негативної конотації та експресії».

Нині спостерігаємо серйозні порушення і загрозу тотального сміттєзвалища у мовній сфері; є ризик культурної деградації і завдання навчально-виховного процесу – окультурення мови у всіх сферах її застосування, мають бути мовні бар’єри, табу у вживанні ненормативної лексики. Від забруднення ненормативною лексикою потрібно очищати як освітній простір вищої школи в цілому, так і міжособистісні взаємини студентів.

Керівник навчально-методичного семінару Зоя Володимирівна Юрченко окреслила наслідки застосування ненормативної лексики у родині, у вихованні дітей, психологічні наслідки впливу на взаємини та здоров’я найближчих людей.