Навчально-методичний семінар для кураторів 1-3-х курсів

15 березня 2018 року відбулося розширене заняття постійнодіючого навчально-методичного семінару для кураторів 1-3-х курсів усіх структурних підрозділів університету на тему: «Про запобігання корупції у вищій школі; Людина і інформаційне середовище: умови продуктивної взаємодії».

Провідний фахівець ректорату з питань запобігання та виявлення корупції Юрій Костелей у своєму виступі «Участь структурних підрозділів університету (викладачів та студентів) у виконанні заходів Антикорупційної програми ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» зазначив: «Корупція – злочин, що полягає в прямому використанні посадовою особою прав, наданих йому за посадою в цілях особистого збагачення». Також він звернув увагу присутніх на основні нормативні документами, які регламентують роботу з питань протидії корупційним діянням у вищій школі, а саме: Закони України «Про запобігання корупції», «Про боротьбу з корупцією»; Постанову НАЗК «Методичні рекомендації щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів» та інші. Кураторам академічних груп було надано перелік рекомендації та настанови щодо їхньої поведінки та дій студентів у випадках виникнення можливих корупційних правопорушень у навчальному закладі.

Під час проведення семінару керівник навчально-методичного семінару Зоя Юрченко ознайомила присутніх з психологічними ризиками взаємодії людини з інформаційним середовищем. Вона зазначила: «…до груп ризику щодо можливого узалежнення та виникнення різних його варіантів передусім входять підлітки (11-14 років), старшокласники (15-17 років), студенти (17-22 роки).

У підсумковій частині заняття слухачів було ознайомлено за допомогою слайдів таких методичних рекомендацій та порад, а саме:

– «Очі, зір і комп’ютер: ознаки патологічної втоми і ризики для здоров’я»;

– «Рекомендації з профілактики шкоди від користування комп’ютером»;

– «Мобільний телефон і наше здоров’я: ризики і поради».